Mérő Vera- a magyar “cancel culture” főítésze, erkölcsrendésze és cenzora

Avagy egy lincselőm portréja. Ha érdekelnek a magyar cancel culture (vámpírkastély) bugyrai, és az is milyen a célpontjuknak lenni ajánlom a blogom régebbi posztjait. A történet dióhéjban annyi, hogy kibeszéltem a 'feminista' 'baloldali' konszenzusból, és egyre durvábban próbáltak eltiporni. Aztán elegem lett és elkezdtem ezen a blogon dokumentálni a velem történteket. Mérő Vera volt az egyik legaktívabb figura az ellenem zajló hajszában, és futószalagon csinálja másokkal is amit velem- lejáratás, ítélkezés, erkölcsösködés, manipulációk sorozata, cenzorkodás. Mindezt értelemszerűen a liberális progresszió nevében.

Miután a kiváló mocskosulprogressziv tumblr már feltárta Vera “tudományos” mezőhöz való kapcsolódását (dupla b- bullying és bullshit) én is kedvet kaptam bemutatni ki merészelt engem erőszaktevőnek, bántalmazónak bélyegezni, helyettem nyilatkozni, lejárató cikket iratni, a számba adni mondatokat, zárt facebook csoportban egy stalkert hergelni ellenem (majd szövetkezve másokkal áldozatot faragni az illetőből), arról fantáziálni ütni vagy rúgni kéne a fejemet, a bennem élő démoniról értekezni, kijelenteni ‘emberségből’ milyenre vizsgáztam (elégtelenre :D), megpróbálni kirúgatni a munkahelyemről (lásd régebbi blogposztok, például ez). Ha “kutatónak vagy mosogatónak” kapott egy külön posztot, Vera is megérdemli. Így részegüljetek meg legközelebb a vérszagtól. Így merészeljetek kutyába venni valakit szarik a képmutatásotokra. És így prolizzatok le egy borsodit. Azóta is bánom egyébként, hogy nem tettem büntető feljelentést, és ha az USA-ban élnénk reális lenne egy class action lawsuit másokkal együtt akiket Vera megpróbált tönkretenni.

Először is maradjunk a tényeknél. Ez itt Vera 'karrierje':





Itt tanult, ehhez ért:







Vagyis ezek úgy tények, ahogyan Vera tényként állítja őket magáról. A leghosszabb eddigi munkája, hogy egy facebook oldalnál 'főszerkesztő'. Szabadúszó újságíró a wmn.hu-nál, ahol eddig 17 cikke jelent meg. Mennyit fizethet a wmn.hu cikkenként ha Vera ebből akar megélni? Ha 2 év alatt 17 cikke jelent meg, akkor 423 ezer forintot kéne kapnia egy cikkért, amennyiben egy 300 rugós havi fizut akar. Ezek a cikkek persze minden pénzt megérnek.

A legutóbbi cikkéből kiderül, hogy jogod van-e kipakolni a melled, ha ahhoz van kedved? Magyarországon nincs erkölcsrendészet, nem méregeti senki mennyire van ki a melled, és nincs kitől engedélyt (felhatalmazást, jogot) kérni a mellkipakoláshoz. Ezt az eddig vélhetően annyira senkinek fel nem tűnő hézagot most betölti Mérő Vera munkássága- hiszen ő erkölcsrendész és cenzor. Ki is hirdeti (jogok és kötelességek alcímmel!) hogyan áll ez a dolog a mellkipakolással:





Tehát neki lehet amit másnak nem. Ez, így, le van írva. Mert ő több mint mások, ő alapos tudással felvértezett, “finoman szólva is erősen emancipált”, stb. Csak ez érdekli a neten faszverőket. Majd az ő emberségességes jóemberi kvalitásai miatt nem lehet egy őt ábrázoló digitális képet letölteni, szerkeszteni, tetszőleges számban lemásolni. Tovább folytatódik az individualizálás, Vera elmondja az a baj, hogy egy kamaszlány nem tud mérlegelni. Nem az a baja, hogy az egyébként Vera által mosdatott pornóból a kamasz fiúk egyre extrémebb szexuális gyakorlatokat tanulnak el, hanem az, hogy a kamaszlány nem tud mérlegelni (de persze Vera tud).

A cikkből az is kiderül, hogy Verának “speciális viszonya van a testével.” Ez mit jelent virágnyelven? Azt, hogy szeret kúrni, vagy az, hogy mennyire jó nőnek tartja magát?
Vera munkásságában az a szép, hogy folyamatosan leleplezi magát. A többi, hozzá hasonló közegben szocializálódott, hasonló vágyakkal és lehetőségekkel bíró belpesti szubjektum egész életében csomagolóversenyt játszik, kéztördel, sápítozik, sajnálkozik, finomkodik, de Verából olyan elemi erővel tör ki, amit a többiek mind be akarnak csomagolni, hogy igazából öröm nézni.
Például a fenti képernyőfotón ‘ínyencségként’ utal tárgyiasításra és túlszexualizált tartalmakra, online küzdőtérről beszél. Ő küzdeni jár az internetre.

Akkor nézzük hogyan küzd az online küzdőtéren, avagy milyen apropóból lettek kinyilatkoztatva 'jogok és kötelezettségek':















Verát állítólag megszólták ezekért a fotókért! Korlátozni akarták, elhallgattatni, testszégyeníteni! Az valószínűbb, hogy a képmutatását és álszentségét kérték számon, ugyanis ő másokat ilyen tartalmakért akar cenzúrázni:

















Szégyen, hogy becsicskult nekik végül a Toldi.


Ellentétben az EFOT-al!





Ez a lány bizonyára nem olyan emancipált, fontos és nagy ember mint Vera, tehát neki nem jár, hogy a saját seggét mutogassa EFOTT matricával.

Mindeközben Vera 'fürdősmacskája az új fürdőskurva', bármit is jelentsen ez. Talán azt jelenti, hogy eszköznek használja a macskát. 
Gondolatkísérlet: Horány önkormányzata egy bikinis, macskával pózoló nővel akarná a strandot reklámozni "a fürdősmacska az új fürdőskurva" szlogen kíséretében - vajon mit szólna Vera? Ami a legfelháborítóbb nekem a képen, hogy a macska általában iszonyodik a folyóvíztől. Oda van annak a macskának az arcára írva hova kívánja a hideg és sordó folyóvizet. De biztos csak kurválkodik, egy igazi fürdőskurva, bocsánat fürdős szexmunkás.






Vera szinte mindig magyar tulajdonú cégeket üldöz. A multik progresszívebbek, tehát jobban tetszenek Verának.



Be is öltözik - SEXSI PEPSI! Sexsi mint az önkínzás! Nem én spekulálok, hogy szado-mazo dinamikák működnek ebben a médiareprezentációban. 



Logikai kérdés: ha Vera saját magából csinálhat szexuális tárgyat a közösségi médiában, akkor egy férfi miért ne tekinthetne őrá szexuális tárgyként? 

Vera logikáját követne az ő gyerekkori fotójára nem fogják kiverni pedofilok, mert az ő apja híres, vagy mert ő “finoman szólva is erősen emancipált”?



Persze ha ki is verik, Vera szerint a pedofil is lehet ember (hiszen Vera mondja meg ki lehet ember). Rakja ezt össze valaki Vera valami ömlengésével emberi jogokról és az azzal összemosott ‘szexuális jogokról’.




Azt is ő mondja meg mi a minősíthetetlen emberi aljasság:




Röhögni a transzőzön, aki pornóból tanulta az ŐZGAZMUST, mi más lenne a minősíthetetlen emberi aljasság.

Vera instája vs közéleti tevékenysége folytatás:



Vera igen hasonló, csak nagyobb volumenű alkotása az Amnestyvel, ahol kampányokat menedzselt:



Miféle marketingakciókat promóz még Vera, a szivárványos Pepsin kívül?








Vera nagy nyelvújító: ciszkirekesztés! De lehet őt kellene tovább érzékenyíteni! Mintha a Tanúban vallanának színt!



Bűnbánat és esdeklés, ezt egyenesen imádják!



A hajszát és üldözést még jobban.






Más országokban már volt haláleset ilyen, önbíráskodásra buzdító fotómegosztásból. De hát Vera csak kirakja a képet és kimondja a bűnösséget. A köveket ti dobáljátok. Fegyelmezget is titeket ez az emberségességes jó ember:



Mi ebben az egészben a strukturáló logika? Most én is elmondom a véleményem. Úgy anyázhatnék ahogyan a klaviatúrámon kifér, mivel ha beperel tudok ellenkeresetet beadni. Vele ellentétben erkölcsi alapom is van, mivel engem falkába verődve hajszoltak mint egy állatot, és közelről láttam milyenek amikor lehullik róluk az emberségességeskedő maszk. Azért nem teszem, mert teljesen felesleges. Inkább megmutatom szerintem mi Vera igazi baja a lekvároscímkék meg a többi helyett:





(Farkas Edina Lina, Vera kis csicskása miért kussol? Őt is jelölték a WMN legbátrabb nő díjra, hol van most a bátorsága? Elsunnyogni csendben, illik ez Magyarország egyik legbátrabbnak jelölt nőjéhez?)

Annyira érdekli Verát a Tolni matrica mint engem vagy téged. Az az igazi baja, hogy kevés ahhoz, hogy tényleg kutató, író vagy publicista legyen. És az, hogy semmi de semmi nyúlfingnyi hatalma nincs azon túl, hogy egy marketingest rá tudjon venni a trollhodájával, hogy összeköltsön valami bűnbánó, ájtatoskodó baromságot. Az, hogy az apja elhitette vele, hogy bárki lehet, és bármi lehet, de hát nem. Az igazi baja az, hogy többre hivatottnak képzeli magát másoknál, közben csak egy pöffeszkedő netes lincsvezér.

Ja, nem is kell nekem spekulálni, Vera szokás szerint elárulja magát- ő már óvodás gyerekeket is a hatalom megszerzésére tanítana. Szerinte erre való a kritikai gondolkodás, mi másra.




Ettől mondjuk kutató még lehetne, vannak páran akik nem tudják a kritikaiság és kritikai elméletek kapcsán felfogni az előíró és leíró közti különbségtételt, úgy olvassák Bourdieu-t mintha Machiavelli lenne és az MTA-n dolgoznak. Ezzel nem lenne baja Verának. Tudja is mi fán terem a tudomány: számokból csinálunk tudományt!




Az viszont még a kontraszelektált magyar akadémiai életben is probléma, hogy alapvető módszertani dolgokat nem ért meg. Például körbeküld a facsén az ismerőseinek kérdőíveket, majd erre alapozva kijelenti a magyar nők pornót néznek, és mekkora szuper találmány a pornó. Egy könyvet ír erről a felfedezéséről, amiben a feministákat szapulja
Ahhoz képest idén tüntikét rendezett közösen gyakorlatilag az egész branccsal. Miközben Lombardiában már karantén volt. Aztán hazakotródtak és szó szerint pár nap múlva már fegyelmezgettek egy országot, hogy ki ne tegye senki a lábát a lakásból, és még kémkedjen is a szomszédja után. Mondom, a hatalom érdekli ezeket és a világon semmi más. Az írás elején linkelt WMN cikkben is a hatalomról ömleng. 



Egy dolgot mondj már meg Vera. Mi izgat fel jobban, bedrogozott K-európai lányok megerőszakolásáról videót nézni, vagy Orosz Bernadett szétvert arca? Mitől érzel több hatalmat? Amúgy meg szerinted ki nem lát át rajtad?


Most pár dolgot szeretnék tisztázni, általánosabb premisszák a nyilvánosság működésére vonatkozóan. Figyeljetek ide nómeklatúra:

- Ha valaki karriert csinál abból hogyan eszik, szarik, szexel, csonkítja meg a saját testét (aki megmondja a szívjóság nevében kire kell szavazni arról ne is beszéljunk) stb., akkor a saját szubjektivitása instrumentalizálásán keresztül politikai munkát végez, és ezért kritizálni is fogják. A pletykákon csámcsogó csürhén kívül nem érdekelne a ti személyetek senkit, de ha élő pajzsot csináltok magatokból akkor kapni fogtok.
- csak azért, mert ti élő pajzsot csináltok magatokból semmi jogotok az én személyem (vagy másét) bántani. Csak azért, mert nektek van bőr a képeteken civilnek nevezni magatokat, még vannak tényleg civilek. Közötök nincs hozzá ki jó ember és ki nem, és nem tartozik nektek senki elszámolni.

És a végére valami személyes: igen, nekem van erkölcsi alapom megítélni titeket. Én a vihar szeméből végignéztem ahogyan lehullik rólatok a maszk, láttam kik vagytok ti valójában, és nem mocskolódtam be, élek, értelmet adok ennek. Nektek nincs engem. A képmutatás és törtetés, progresszív ideológiákhoz dörgölőzés nem erkölcsi alap. 



Popular posts from this blog

A budapesti vámpírkastély

Vámpírkastély perverzióból és hazugsából - bocsánatot kérek, ismételten csak és kizárólag csak saját magamtól

Ezt láttam én a magyar feminizmusban.

A polgárasszonyok- budapesti vámpírkastély II.